Camathé Medisch Pedicure Enschede

Nagelbeugel

technieken

Nagelbeugeltechniek kan worden toegepast bij ingegroeide nagels (bolle vorm) en sommige typen krulnagels. In feite is het de enige methode om de groei van de nagel te reguleren en de druk te verminderen. Met andere woorden het doel is om de nagels weer terug te brengen tot normale pijnloze groei. De beugel wordt exakt op maat gemaakt en is bedoeld om de nagel in de juiste vorm te houden.Een nagelbeugel is de oplossing om de oorspronkelijke vorm van de nagel te herstellen. Het vervaardigen van een nagelbeugel is éénmalig en de controle geschiedt om de zes weken. Er wordt tijdens de controle indien nodig opnieuw spanning op de nagelbeugel aangebracht. De duur van deze therapie is afhankelijk van het herstel van de nagelplaat.

Bij de B.S.Spange techniek gebruikt men een kunststof strip. Deze wordt overdwars op de nagel aangebracht en corrigeert op deze wijze de vorm zodanig dat de omkrulling van de nagel teniet wordt gedaan. De spange moet zorgvuldig worden aangebracht, eventueel bijgeslepen, om de spanning correct in te stellen. De onyclip- en de lugaclip beugels zijn ook vormen van de spangentechniek die worden toegepast. De diverse beugels verschillen van vorm en materiaal en hebben elk hun specifieke voor- en nadelen afhankelijk van de conditie van de patiënt en de nagel. Nagelbeugeltechniek wordt alleen toegepast door voetverzorgers die zich hierin gespecialiseerd hebben.

Draadbeugeltechniek (Gorkiewicz-spange)
Bij deze draadbeugeltechniek wordt een beugel gemaakt van Remanitdraad, dat oorspronkelijk is ontwikkeld voor de tandtechniek. Deze beugel wordt exact op maat gemaakt en is bedoeld om de nagel in de juiste vorm te houden. Deze zal met de nagel mee naar voren groeien en moet op een bepaald moment indien nodig weer naar achteren worden geplaatst.

De BS/spange is een bladveervormige strip en is gemaakt uit een glasvezel versterkte Duroplast (witte kunststof). Moleculen in kunststof willen altijd terug naar hun oorspronkelijke vorm. Dat houdt in, dat na het vastlijmen van de strip op de nagelplaat de BS/spange zich weer wil herstellen naar zijn oorspronkelijke vorm. Door de elasticiteit van de nagelplaat en de kracht of spanning van de strip zal de nagelplaat hierdoor corrigeren. Na het aanbrengen van de BS/spange is de cliënt vrijwel onmiddellijk pijnvrij. Door de spanning of trekkracht van de strip wordt de nagel in de nagelwal omhoog getrokken.

De BS/spange behoudt zijn werkkracht 4 á 6 weken. Vanuit de praktijk blijkt dat als de BS/spange goed verankerd is, deze zelfs 3 tot 6 maanden kan blijven zitten.

De luga-clip is een dun, flexibel, kunststof plaatje welke met de nagelplaat verlijmd wordt. Het is eenvoudig toe te passen, geeft geen verwondingen of allergische reacties. Bovendien probleemloos toe te passen bij eelt/pitjes of drukpijn in de nagelwal. Hij geeft een lichte correctie van de nagelplaat, doordat de trekkracht licht is. Deze methode is geschikt voor risicopatiënten. Door het lakken van de nagel én de clip kan deze minder opvallend zijn.