Camathé Medisch Pedicure Enschede

Siliconenortheses

Siliconenortheses zijn hulpmiddelen ter behandeling en/of correctie van complicatiegevende teenafwijkingen.

De siliconenortheses worden vervaardigd van een tweecomponentenpasta die tussen de tenen wordt aangebracht en wordt gevormd. Hierdoor vindt er een correctie van de stand van de tenen plaats. Na uitharding van het siliconenmateriaal is deze nog wel flexibel, maar niet meer te vervormen. Over het algemeen wordt door de flexibiliteit van de orthese het dragen niet als hinderlijk ervaren. De orthese is door uzelf gemakkelijk te plaatsen en te onderhouden

Er zijn tal van mogelijkheden waarvoor men een siliconenorthese kan toepassen:

Heeft u een steeds terugkerende ontsteking aan de knok van de grote teen dan kan deze in veel gevallen door een orthese, die de grote teen in juiste positie terugbrengt, verholpen worden.  Vaak ziet men bij een scheefstand van de grote teen dat de tweede teen over of onder de grote teen kruipt. Ook hier kan men tot standsverbetering komen door een goed passende orthese.

Door een op maat gemaakte orhese kan men een steeds terugkerende likdoorn tussen de tenen blijvend verhelpen. Ook bij likdoorns op hamertenen biedt een orthese uitkomst. Orthesemateriaal wordt ook gebruikt om protheses te vervaardigen en daarmee het gemis van 1 of meerdere tenen op te vangen. U ziet dat er vele mogelijkheden zijn om het comfort van het lopen te verbeteren.